nieuws

‘Bouwbesluit kost f. 20.000 per woning’

bouwbreed Premium

“Om te ke voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit is een woning ten minste f. 20.000 duurder dan vroeger.” Dat zegt de Amsterdamse architect ir. Liesbeth van der Pol in een gesprek met Cobouw.

Van der Pol maakt zich in het interview onder meer druk om het gebrek aan architectonische kwaliteit van de Nederlandse woningbouw. Die noemt ze ‘belazerd’ en dat is volgens haar grotendeels te wijten aan de te kleine budgetten. Nederland gaat er volgens Van der Pol prat op dat er voor een absoluut minimum woningen ke worden neergezet. “Ik word geconfronteerd met budgetten die zo laag zijn dat ze niet meer toereikend zijn om aan het Bouwbesluit te voldoen. Laat staan dat je er als architect nog iets aan kunt toevoegen”, aldus de architect die in 1993 de Maaskantprijs voor jonge architecten won en bekend staat als iemand die met de kleine budgetten in de sociale woningbouw toch veel weet te bereiken. Maar een woning bouwen voor f. 100.000 noemt ze absolute onzin.

Reageer op dit artikel