nieuws

Ballast Nedam ontkent bouw van kopieen van nieuwe Ajax-stadion

bouwbreed

Er is geen sprake van dat er in verschillende Europese steden kopieen van het Amsterdamse Arenastadion worden gebouwd. Weliswaar is er van veel kanten belangstelling getoond voor het stadion, maar dit heeft tot nu toe niet geleid tot concrete afspraken over de bouw van vergelijkbare sporthallen.

Dit zegt H.W. Belt van Ballast Nedam in verband met een artikel in de Telegraaf van woensdag. Volgens de krant zou er sprake van zijn dat in ieder geval in Bilbao (Spanje) een stadion zou worden gebouwd en dat onderhandelingen gaande zijn met Parijs en een derde niet nader genoemde Europese stad. Met de bouw van de drie stadions zou een bedrag van “van vele honderden miljoenen tot mogelijk een miljard” zijn gemoeid, aldus de Telegraaf.

Jan Gaasterland, directeur van het Arenastadion, die ook door de Telegraaf wordt geciteerd, zegt dat hij “in de wandelgangen heeft gehoord dat er veel belangstelling is voor het Arenastadion”. Hij zou een publikatie hebben gezien waarin staat dat in het Spaanse Bilbao een kopie wordt gebouwd. “Wij hebben met de bouw van andere stadions echter niets te maken”, aldus Gaasterland. “Wij richten ons uitsluitend op een goed functioneren van het Arenastadion.”

Belt zegt dat hij volledig afstand neemt van het Telegraafverhaal. En ook woordvoerder Van Putten van Bam Bredero, die samen met Ballast Nedam het Arenastadion bouwt, zegt dat hij van niets weet. H. Vollebrecht van Bosker en Poort het architectenbureau dat het Arenastadion heeft ontwerpen vertelt dat hij niet is benaderd voor kopieen van het stadion.

Of Ballast Nedam en Bam Bredero in onderhandeling zijn met andere steden weet hij niet. Belt: “Er is inderdaad grote belangstelling voor het ontwerp en het is niet volledig uitgesloten dat er in de toekomst opdrachten uit voortvloeien, maar daarover bestaat geen enkele zekerheid. In andere Europese steden is het besluit een nieuw stadion te bouwen net als in Nederland afhankelijk van onder meer de politiek, subsidies, de publieke opinie en ga zo maar door. We hopen dat er opdrachten komen, maar er is geen aanleiding om er hysterisch over te doen want misschien blijven die opdrachten uit.”

Volgens de Telegraaf daarentegen zouden op dit moment de laatste details al worden geregeld. Het blad wist verder te melden dat de drie stadions vermoedelijk groter zouden worden dan de Amsterdamse Arena.

Reageer op dit artikel