nieuws

Verwarming en warm water in teken van EPN

bouwbreed

De presentatie van de verwarmingsleverancier Agpo BV uit Breda op de VSK’96, staat geheel in het teken van de EPN (Energieprestatienorm), die inmiddels deel uitmaakt van het Bouwbesluit.

Het bedrijf levert een groot assortiment verwarmingsketels. Een HR-ketel draagt ertoe bij dat de EPC (Energie Prestatie Coefficient) van een woning met gemiddeld 0,09 wordt verminderd. Voor een eengezinswoning geldt een EPC van 1,4 als eis. Een goede partner in de strijd om verder de EPC van een woning op het gewenste niveau te krijgen is de Aquasol-duo. Dat is een indirecte met aardgas gestookte boiler en een zonnewarmteboiler die wordt verwarmd door een zonnecollector op het dak van de woning. De beide boilers zijn in een behuizing ondergebracht. De combinatie schroeft de EPC omlaag met een gemiddelde van 0,14. De Aquasol heeft het CIWI-kwaliteitscertificaat. Alle combitoestellen van het bedrijf zijn geschikt om te dienen als naverwarmer.

Regelunits

Sinds kort heeft het bedrijf voorts de Agpo/KVM op de markt gebracht. Dit zijn regelunits voor collectief gestookte meergezinswoningen of flatgebouwen. Met de regelunit krijgt de bewoner dezelfde mogelijkheid om de warmwatervoorziening te regelen, als bij een individueel stooksysteem. De hele AGPO/KVM-lijn beschikt over een KIWA-produktcertificaat voor warmtewisselaars voor het indirect verwarmen van drinkwater.

Voorts komt het bedrijf op de markt met verschillende typen warmtemeters en kostenverdeelsystemen. Die maken het mogelijk de afgenomen warmte beter en eerlijker aan de bewoners van collectief gestookte wooncomplexen toe te bedelen. Ook het toepassen van deze systemen kan de EPC van het complex aanzienlijk terugbrengen.

Reageer op dit artikel