nieuws

Van Straten/IBC blazen Witte Dame nieuw leven in

bouwbreed Premium

Het monumentale Philips-gebouw De Witte Dame in Eindhoven zal voor f. 85 miljoen onder handen worden genomen door de ontwikkelingscombinatie De Witte Dame VOF, bestaande uit het aannemingsbedrijf Van Straten en IBC Projectontwikkeling.

Het voormalige fabrieksgebouw wordt verbouwd tot kantoorruimte met een totale verhuurbare oppervlakte van 38.000 m2. Het ontwerp is afkomstig van Bert Dirrix.

De uit 1930 daterende Witte Dame blijft aan de buitenkant zoveel mogelijk intact. Wel krijgen de raampartijen een ander uiterlijk. De precieze invulling van het gebouw wordt in overleg met de huurders bepaald.

Omdat de huurders van De Witte Dame nogal wat bezoekers trekken, wordt onder het Lichtplein voor het kantoorpand een parkeergarage aangelegd.

De bibliotheek van Eindhoven is met een miljoen bezoekers de bibliotheek met de hoogste lezersdichtheid van Nederland. Andere huurders zijn Philips Corporate Design en De Academie voor Industriele Vormgeving.

Reageer op dit artikel