nieuws

Natuurmonumenten krijgt natuurgebieden in Flevoland

bouwbreed

De Vereniging Natuurmonumenten krijgt op korte termijn meer dan drieduizend hectare bos, natuurterrein en water in Flevoland in erfpacht. Het gaat om het Voorsterbos, het vogeleiland Zwarte Meer, het weidevogelgebied Kievitslanden, het Harderbos en het moerasgebied Harderbroek. Minister Van Aartsen van natuurbeheer heeft dit eind januari besloten, zo maakte de Vereniging Natuurmonumenten donderdag bekend.

De 1850 hectare bos en natuur en 1400 hectare open water zijn nu nog grotendeels in beheer bij Staatsbosbeheer. Onlangs nam die organisatie de Oostvaardersplassen over van het ministerie van verkeer en waterstaat. Door de overdrachten zijn nu drie beheersorganisaties betrokken bij de natuur in Flevoland. Behalve Staatsbosbeheer en de Vereniging Natuurmonumenten is dat de stichting Flevolandschap.

De Vereniging Natuurmonumenten is erg verheugd met de nieuwe terreinen. In Flevoland had de organisatie al wel 13.000 leden, maar nog geen natuurmonumenten.

Reageer op dit artikel