nieuws

Introductie nieuwe Sentry Lochinvar warmwaterkanon

bouwbreed Premium

Sentry introduceert op de vakbeurs VSK behalve zijn vernieuwingen op het gebied van huishoudboilers, vooral zijn nieuwe warmwaterkanon Sentry Lochinvar. Afhankelijk van het model levert dit kanon continu 6 tot en met 146 liter warmwater van 60 gr. C per minuut.

Hij is overigens als cv-ketel toe te passen, waarbij het warmwatervat naar de behoefte aan warm water apart is te dimensioneren . Het toestel is te leveren in door het bedrijf gegarandeerde capaciteiten van 21kW tot en met 500 kW. Het apparaat heeft een hoog branderrendement namelijk 85% op bovenwaarde. Dat is mede te danken aan de Copper Fin warmtewisselaar. Dat is een uitschuifbare batterij van geextrudeerde koperen buizen met koperen vinnen. Deze vormen een onverbrekelijk geheel, waardoor lekkage is uitgesloten. Door de constructie van de wisselaar treedt nauwelijks kalkafzetting op.

Ook de warmtewisselaar en het voorraadvat zijn apart te dimensioneren, waardoor voor het toepassingsgebied waarvoor ze zijn bedoeld het maximum rendement uit het toestel is te halen.

Isolatie Space-Shuttle

Verder is de Sentry Lochinvar geisoleerd met hetzelfde keramische materiaal als van de Space Shuttles van 25 mm dikte. Dit is volgens de leverancier Sentry Homart Europa BV uit Zwanenburg, onbreekbaar, licht van gewicht en het heeft een hoge isolatiewaarde, zodat stilstandverliezen aan warmte tot een minimum worden beperkt. Volgens het bedrijf is het toestel 30 tot 49% lichter, dan de meeste ketels met dezelfde capaciteiten. Door het betrekkelijk lichte gewicht zijn er door tussenkomst van een lichtgewicht frame gemakkelijk twee stuks boven elkaar te plaatsen, waardoor op installatieruimte valt te besparen. De Sentry heeft een NOx-uitstoot (stikstofoxyde) van slechts 9,9 ppm of 17,4 mg/kWh. De CO2-uitstoot (kooldioxyde) is eveneens laag, namelijk 8% en de CO-emissie (koolmonoxyde) bedraagt slechts 6 ppm. De schone verbranding van de ketel, laat dan ook een rookgaskanaal toe dat een diameter heeft, die slechts de helft is van die van conventionele ketels. De Sentry Lochinvar is voorzien van het CE-keur. Aangezien de ketel-warmwaterbereider nog maar pas op de markt is, wordt nog gewerkt aan een Gastec-keurmerk.

Reageer op dit artikel