nieuws

Eerste zonneboilers voor flatgebouw in Rotterdam

bouwbreed

De installateur Vreeswijk, lid van EnergieRent, gaat op het dak van het te bouwen flatgebouw ‘Kralinger Esch’ aan de Kralingse Zoom, 69 m2 zonnecollectoren plaatsen. Het is het eerste zonneboilerpo, dat in een flatgebouw in Rotterdam wordt toegepast. Deze collectoren met daaronder de zonneboilers gaan met tussenkomst van warmtewisselaars warm water leveren voor de keukens en badkamers in de 191 wooneenheden, die het gebouw telt. Als er niet genoeg zonne-energie beschikbaar is springt een traditionele cv-installatie bij. Vreeswijk van EnergieRent BV, het samenwerkingsverband van ENECO en de installateurs, installeert de zonnecollectoren in opdracht van de Stichting Studentenhuisvesting te Rotterdam. Dat gebeurt op basis van een lease-overeenkomst.

Door het toepassen van de zonnecollectoren is volgens EnergieRent 4800 m3 gas per jaar minder nodig voor de warmwatervoorziening. Dat scheelt volgens het bedrijf tevens een uitstoot van 8,5 ton aan CO2 (kooldioxyde). De installatie zal volgend jaar worden opgeleverd.

Voor de verwarming van de studentenflats dienen twee cv-ketels met een totaal vermogen van 510 kW.

Reageer op dit artikel