nieuws

Consumentenbond tegen bouw garage in centrum Venlo

bouwbreed Premium

De Werkgroep Regio Venlo van de Consumentenbond heeft schriftelijk bezwaar aangetekend tegen de voorbereidingen die het gemeentebestuur van Venlo treft voor de bouw van een parkeergarage aan het Mgr. Nolensplein. Hiervoor moet namelijk het bestaande bestemmingsplan gewijzigd worden.

Volgens de Consumentenbond druist de bouw van de garage, die midden in het stadscentrum gepland is, in tegen de uitgangspunten die de Rijksoverheid hanteert. Eerder maakte de initiatiefgroep ‘Nolens Nee!, Juliana(park) Ja’, bezwaar tegen de locatiekeuze. Het plan van de initiatiefgroep zou onvoldoende kans hebben gekregen.

Met de nieuwbouw op het Mgr. Nolensplein is, inclusief het opruimen van de vervuiling onder het plein, f. 39 miljoen gemoeid. De gemeenteraad krijgt binnenkort het verzoek om dit bedrag beschikbaar te stellen.

Reageer op dit artikel