nieuws

Bajonetmengkraan snel los te koppelen

bouwbreed

Damixa introduceert op de VSK onder andere een bajonetmengkraan en een douche Plusspray. De bajonetmengkraan kenmerkt zich doordat hij met behulp van een knopje aan de voet is los te koppelen. Door de knop te bedienen en tegelijkertijd de uitloop te draaien komt de kraan los van de voet en is dan tijdelijk op het werkblad of in de spoelbak te leggen.

Dat kan gemakkelijk zijn voor keukenaanrechten, die precies voor een raam zijn geplaatst en waarvan het raam naar binnen opendraait. Ook bij laboratoriumspoelbakken kan de kraan van belang zijn om de toegankelijkheid tot de spoelbak bij proeven te verhogen. De bajonetkraan is door Damixa Nederland BV te Nijverdal te leveren als mengkraan of met een uittrekbare douchekop of perlatorkop.

De douche Plusspray in nu te leveren met het gepatenteerde pincleansysteem, dat kalk tijdens de werking verwijderd. Met een apart bijgeleverd waterbesparingssetje is de te gebruiken waterhoeveelheid te beperken met 20, 35 of 50%, zonder dat dit merkbaar ten koste gaat van de ‘douche-ervaring’. De douche heeft een massagestand, een normale stand en een bruisstand.

Mengkraan met behulp van knopje los van voet te koppelen.

Reageer op dit artikel