nieuws

Architect Soeters wil bioscoop veilen

bouwbreed

De Amsterdamse architect Sjoerd Soeters wil een bioscoopzaal van The Movies in Amsterdam veilen. De openbare verkoping staat gepland op 12 februari, zo heeft zijn advocaat laten weten. De veiling volgt na een uitspraak in kort geding van de rechtbank in Amsterdam, waarmee The Movies tevergeefs de veiling probeerde tegen te houden.

De architect wil de ruimte veilen omdat het bioscoopbedrijf zijn rekeningen niet betaalt.

Het financiele conflict tussen Soeters en The Movies was vorig jaar al inzet van een kort geding. De rechter stelde destijds de architect in het gelijk en bepaalde dat The Movies een deel van zijn honorarium moest betalen.

Soeters had een rekening van bijna f. 470.000 ingediend voor het ontwerp van een nieuw bioscoopcomplex aan het Haarlemmerplein. The Movies kwam enkele keren zijn betalingsverplichting na, aldus Soeters’ advocaat.

Vanaf juli stokte de betaling. Soeters besloot daarop beslag te laten leggen op een van de vier panden van The Movies.

De veiling gaat volgens Soeters’ advocaat door, tenzij The Movies met een betalingsregeling komt.

Volgens Movies-directeur Van Heijningen hoeft Soeters zich geen zorgen te maken over zijn geld. “Hij krijgt wat hem toekomt.”

Reageer op dit artikel