nieuws

Alphen en bank houden ‘radiostilte’ over Archeon

bouwbreed Premium

ABN Amro, de belangrijkste financier van het themapark Archeon, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn nieuwe voorstellen gedaan voor de toekomst van het park. Het gaat om zowel financiele als planologische plannen. De gemeente Alphen gaat die bestuderen om te kijken of ze nieuwe openingen bieden in de onderhandelingen over de toekomst van het slecht lopende evenement. Op 1 maart geeft Alphen hierover uitsluitsel. Tot die tijd zwijgen beide partijen, volgens eigen zeggen in het belang van het voortbestaan van Archeon. Een woordvoerder wil niet meer kwijt dan dat het gesprek tussen het gemeentebestuur en ABN Amro Poontwikkeling “open en zakelijk” is geweest.

De gemeente staat op het standpunt dat zij geen gemeenschapsgeld wil gebruiken om de exploitatieverliezen van Archeon te compenseren. ABN Amro maakte eerder bekend dat de verliezen bij Archeon zijn opgelopen tot f. 80 miljoen. De bank verklaarde toen ook dat de gemeente haar voorwaarden waaronder het themapark grond mag afstoten moet verzwakken. De bank wil de grond onder andere gebruiken voor de bouw van bungalows.

Reageer op dit artikel