nieuws

Wirtgen GmbH neemt aandeel in Vogele AG

bouwbreed

Wirtgen GmbH uit het Duitse Windhagen heeft een belang genomen van 26,1 % in het kapitaal van de producent van wegenbouwmachines Vogele AG uit Mannheim.Een en ander gebeurde kort na de overname van de freesactiviteiten van Ingersoll Rand door Wirtgen GmbH.

Er bestond overigens al langer een samenwerkingsverband tussen Wirtgen GmbH en Vogele AG waar het gezamenlijke vestigingen betrof in Oost-Europa. Volgens Wirtgen is de deelname in het Vogele-kapitaal alleen bedoeld om het voortbestaan van deze vestigingen te waarborgen. Enige tijd geleden startte Caterpillar een vrijage met Vogele, maar toen om de hand van deze kennelijk aantrekkelijke schone werd gevraagd sprak de familie Vogele zich uit tegen een volledige overname.

Reageer op dit artikel