nieuws

Wildeman rijdt in op wegwerker

bouwbreed

Een 38-jarige automobilist uit Delft heeft dinsdagmiddag op de A16 tussen Rotterdam en Zevenbergen een reeks aanrijdingen veroorzaakt voordat hij door de politie werd aangehouden. Bij een van de ongevallen raakte een wegwerker gewond.

De wegwerker, een 25-jarige inwoner van Gorinchem, is met een gebroken arm en been opgenomen in een ziekenhuis in Dordrecht. Omstreeks 13.00 uur veroorzaakte de Delftenaar twee botsingen op de Van Brienenoordbrug. Hij reed door. Ter hoogte van Dordrecht was hij opnieuw betrokken bij een aanrijding, maar hij reed weer verder.

Het ongeluk met de wegwerker vond plaats ter hoogte van de Moerdijkbrug. Hij stond samen met een collega op de vluchtstrook toen de automobilist hem aanreed. Pas bij de splitsing van de A16 en de A17 ter hoogte van Zevenbergen wist de politie de man aan te houden. De man, die bij de aanrijdingen zelf niet gewond raakte, maakt volgens de politie een verwarde indruk. Het is nog niet duidelijk of hij mogelijk onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels