nieuws

Ultracryl voor bad en bak 100% te recyclen

bouwbreed

Hoesch, fabrikant van baden en douchebakken, heeft een recyclebaar acryl genaamd Ultracryl ontwikkeld voor deze produkten. Het is een voor 100% te recyclen kunststof. De acrylbaden met glasvezelversterking, zoals ze voorheen werden geproduceerd, waren niet te recyclen.

Het Ultracryl daarentegen is gebaseerd op een nieuwe versterkingstechnologie resulterend in ‘integraalschuim’ en sandwichtechniek. Het bevat geen glasvezel en geen bodemplank. Het nieuwe acryl en het nieuwe versterkingssysteem laten zich onder verwarming tot 180-200 gr. C moeiteloos scheiden. Het dan verkregen acryl is wederom tot acrylplaten of acrylkleurstoffen te verwerken. Het integraalschuim wordt na de glycoseproduktie in zijn bestanddelen ontbonden en in de grondstofkringloop weer opgenomen.

Hoesch Metall + Kunststoffwerk GmbH en Co te Duren in Duitsland verplicht zich tot een terugnamegarantie van de baden en douchebakken. In Nederland worden de baden en bakken verkocht door Siebert Agenturen te Harderwijk. Ze zijn onder meer te zien in de onlangs geopende showroom aldaar.

Reageer op dit artikel