nieuws

Tentoonstelling Groene Hart trekt weinig bezoekers

bouwbreed

De tentoonstelling over het Groene Hart in het Planetarium-gebouw, op de grens van Hazerswoude en Boskoop, lijkt op een grote tegenvaller uit te draaien. Tot nu toe heeft de door het ministerie van VROM georganiseerde tentoonstelling, die de laatste week van december open ging, slechts een handjevol belangstellenden getrokken.

“We hebben geen idee waarom er zo weinig mensen op af komen. Misschien moeten we er wat meer ruchtbaarheid aan geven. Als er daadwerkelijk zo weinig mensen komen kijken, zou dat inderdaad teleurstellend zijn. Maar we ke en willen daar geen conclusies aan verbinden”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Minister De Boer van VROM stelt alles in het werk om een discussie rond de toekomst van het groene gebied in het hart van de Randstad aan te zwengelen. Het ministerie geeft de moed daarom niet op. Het denkt er zelfs aan om de tentoonstelling te laten verlengen van 11 februari tot eind maart.

De gratis toegankelijke expositie geeft onder meer een beeld van een aantal groene poen die nu al worden uitgevoerd, zoals de Venen, het Groene en Blauwe Netwerk, de Krimpenerwaard, het Bentwoud en de Hollandse IJssel.

Reageer op dit artikel