nieuws

Roermond in de weer met parkeerplan

bouwbreed

De gemeente Roermond heeft plannen voor het oprichten van een parkeerbedrijf. Het parkeerbedrijf, dat Roermond jaarlijks f. 2 miljoen moet opleveren, beoogt een forse uitbreiding van het betaald parkeren van momenteel 1200 plaatsen naar 2700 plaatsen rond de jaarwisseling. Het is een van de hoofdpunten van het parkeerplan ‘Parking our business’ dat in mei door de raad wordt vastgesteld.

Onderdelen van het plan zijn het kopen van de parkeergarage Kloosterwand (600 plaatsen) en samenwerking met een poontwikkelaar bij de bouw van de garage Roersingel (450 plaatsen). waarvoor MBO Ruijters en BAM Vastgoed in de race zijn.

De bouw van de parkeergarage Roersingel omvat tevens de bouw van 6000 m2 winkelruimte en 45 woningen. Na 2000 wil Roermond nog drie parkeergarages bouwen, te weten bij het kazerneterrein (600 plaatsen), Buitenop (250) en aan de Losweg (400).

Reageer op dit artikel