nieuws

Minister opent verbeterde dijkvakken in Ochten

bouwbreed

Minister Jorritsma opent op 1 februari de dijkvakken in Ochten die in het kader van het Deltaplan Grote Rivieren versneld zijn verbeterd. Het wordt een groot feest onder het motto: Ochten is weer veilig. De minister onthult onder andere een beeld van een kikvors op een nieuw plein dat langs de dijk is aangelegd.

Kikvorsmannen van het leger speelden een jaar geleden een belangrijke rol in Ochten. Zij brachten onder water zeildoek aan tegen de scheuren in de dijk. De Ochtenaren zijn zich er heel goed van bewust dat die actie hun dorp heeft gered. Nog geen twee maanden na het hoge water was er onder de bevolking al een groot bedrag ingezameld om de duikers te bedanken. Met een groot feest, dat al is gehouden, en met het beeld met de inscriptie ‘Hoogste tij(d) voor Ochten. Bedankt’.

Reageer op dit artikel