nieuws

Metselsystemen thema van lezingen baksteenindustrie

bouwbreed Premium

‘Modern metselen’ is het thema van een lunchbijeenkomst die op 17 januari tijdens de Bouwvakbeurs in Zuidlaren wordt gehouden. Vier sprekers zullen aangeven wat modern metselen betekent voor het bouwproces. Achtereenvolgens geven vertegenwoordigers van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB), de Nederlandse Metselaars Patroons Bond (NMPB), het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouw (NVOB) en de Bouw- en Houtbond FNV hun visie. In de lezingen komen innovaties als het verblazen van specie rechtstreeks in de kuip van de metselaar, de jukkensteiger met verlaagd werkplateau, een kraan met de zesvoets tang en het verlijmen van een bakstenen gevel aan de orde.

In de stand van KNB zullen deze hulpmiddelen worden gedemonstreerd. De ontwikkelingen zijn allemaal tot stand gekomen door de samenwerking van KNB, NMPB, NVOB en met medewerking van TNO Bouw. Een efficient verwerkingsproces, betere arbeidsomstandigheden van metselaar en opperman en een hogere kwaliteit van het metselwerk waren bij deze samenwerking de uitgangspunten.

Reageer op dit artikel