nieuws

Makita roept haakse slijpers terug

bouwbreed Premium

Makita, producent van motoren en elektrische gereedschappen, roept de twee jaar geleden op de markt gebrachte haakse slijpers 9027 SF, 9029 SF, 9037 SF en 9039 SF terug. Het gaat hier om de modellen die niet zijn voorzien van de sticker ‘type 2’.

Gebruikers van deze slijpers ke hun machine inleveren bij de Makita-dealer, die er voor zal zorgen dat de aangepaste slijper voorzien van de sticker type 2 zo spoedig mogelijk terugkomt. Gebleken is dat bij overbelasting van genoemde modellen haakse slijpers, problemen ke ontstaan met de as. Deze kan in het uiterste geval breken.

Om ook voor deze machines een optimale veiligheid en betrouwbaarheid te ke garanderen zal Makita deze as gratis vervangen door een sterker exemplaar. De sluitmoer wordt bovendien vervangen door een ‘super moer’.

Reageer op dit artikel