nieuws

Haveninnovatieprijs toegekend aan plan containervervoer

bouwbreed

De inzending ‘TotaalConcept Containervervoer’ van het Innovatiecentrum Dordrecht heeft de Haveninnovatieprijs 1996 gewonnen.

De inzender beoogt met het gepresenteerde concept tot meer doelmatigheid te komen in het containervervoer over water door het arsenaal van waterwegen in ons land beter te benutten. De prijs werd uitgereikt op de vakbeurs Infratech ’96 die in Rotterdam werd gehouden.

De jury heeft de acht inzendingen beoordeeld op: innovatief gehalte, technische toepasbaarheid, milieubelasting en maatschappelijke acceptatie. De jury vindt dat met het totaalconcept een substantiele bijdrage wordt geleverd aan de herverdeling van het goederenvervoer over de weg, het spoor en het water.

De jury vindt dat deze inzending tevens de extra prijs van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam verdiende. Dit bestaat uit het uitwerken van het idee in een haalbaarheidsonderzoek.

Reageer op dit artikel