nieuws

Gieten wil Udema-terrein gebruiken voor woningbouw

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Carlinvest uit Rotterdam werkt plannen uit voor woningbouw op het voormalige terrein van Vleeswarenfabriek Udema in Gieten. De fabriek in het centrum van het dorp sloot medio 1995 de deuren. Carlinvest nam de gebouwen en grond over en presenteerde onlangs de eerste globale plannen aan de gemeente Gieten. Volgens het ontwerp van het Haagse architectenbureau Wilmink zouden op het 6,5 hectare grote terrein honderd woningen en vijftig appartementen moeten verrijzen.

Ook is er ruimte voor detailhandel en bedrijfsgebouwen. Eerst is echter een nieuw bestemmingsplan nodig; op het gebied heeft nu nog een industriele bestemming. Woningbouw ligt echter zeer voor de hand voor het terrein in het centrum van Gieten, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel