nieuws

Drie consortia dingen mee naar opdracht NAM

bouwbreed

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft drie consortia uitgenodigd deel te nemen aan een design-competitie voor de opwaardering van de gasbehandelingsstations (zgn. clusters) in het Groningse aardgasveld. Het betreft de consortia GLT 2000, Stork GLT en het consortium ‘Prescom’, bestaande uit onder andere de combinatie NBM-Amstelland Bouw (penvoerder) en de Koninklijke Schelde Groep, beide verantwoordelijk voor de constructiewerkzaamheden.

Het po omvat de modernisering en compressie van 15 van de 29 gasbehandelingsinstallaties, met de mogelijkheid tot uitbreiding in alle stations. Om ook in de toekomst de levering van gas uit dit veld te ke garanderen is het noodzakelijk dat op de clusters bestaande installaties worden opgewaardeerd en compressoren worden geplaatst. Met deze eerste fase van het zgn. Groningen Long Term Po is circa f. 1,5 miljoen gemoeid.

De NAM zal in totaal circa f. 3 miljard investeren in het Groningse aardgasveld. De werkzaamheden van de eerste clusters moeten omstreeks 1998/1999 gereed komen. Het totale po zal omstreeks 2010 voltooid zijn.

Reageer op dit artikel