nieuws

Dolfinarium blijft toeristische spil van Harderwijk

bouwbreed

Harderwijk doet er de komende jaren alles aan om verder tot topattractie uit te groeien. De stroom toeristen die de voormalige Zuiderzeestad aandoet, groeit elk jaar en blijkt veel groter dan de gemeente dacht. Uit recent onderzoek blijkt dat jaarlijks drie miljoen toeristen het plaatsje bezoeken, twee keer zoveel als de gemeente dacht. Daarmee behoort Harderwijk tot de top tien van Nederlandse attracties.

Het Dolfinarium blijft de grote trekker. Vorig jaar bezochten bijna een miljoen (933.000) bezoekers het attractiepark. Het Dolfinarium dreigde, ondanks dat succes te verhuizen als er niet snel een oplossing kwam voor de steeds groter wordende file- en parkeerproblemen. Als alternatief doken locaties op als het Veerse Meer in Zeeland en het Veluwemeer in Flevoland.

Gemeente en Dolfinariumdirectie maken vandaag officieel bekend dat het park in Harderwijk blijft. Het Dolfinarium investeert de komende jaren behoorlijk in de bestaande en in nieuwe attracties.

Reageer op dit artikel