nieuws

Dakserre gedeeltelijk van restprofielen

bouwbreed

Veranda Nederland heeft een nieuw produkt op de markt gebracht in de vorm van een aluminium dakkapel en heeft deze ‘dakserre’ genoemd. Daarvoor gebruikt het onder andere restmateriaal van zijn serrebouw.

Het bedrijf is ongeveer vier jaar begonnen met de bouw van serres van aluminium en onderdelen daarvoor zoals, (schuif)daken, vouw- en schuifdeuren en dergelijke. De serres worden opgebouwd uit geisoleerde en gemoffelde aluminium profielen, ramen of sandwichpanelen. Bij de produktie van de serres wordt gebruik gemaakt van profielen in standaard lengten. Dat heeft als gevolg, dat er nogal wat restmateriaal overblijft. Dat bracht het bedrijf te Helmond op het idee met behulp van deze restprofielen dakkapellen te gaan maken. Tenslotte is een dakkapel niet meer of minder dan een soort serre op het dak, vandaar de naam dakserre. De dakserre bestaat uit vier geprefabriceerde elementen, namelijk een dak, twee zijkanten en een voorkant, die binnen een dag zijn te plaatsen. Door het toepassen van de smalle aluminium profielen is een hoge lichtdoorlatendheid te verkrijgen. Indien minder licht is gewenst, zijn glaspanelen te vervangen door gesloten sandwichpanelen. Bij het plaatsen van de dakkapel is geen hijskraan nodig, omdat de geprefabriceerde elementen redelijk door mankracht zijn te transporteren of op te hijsen. “De dakkapellen zijn geen vervanging van de traditionele, maar een alternatief ervoor”, aldus het bedrijf. Aan de dakserres is ondanks de recente introductie inmiddels het certificaat Goed Industrieel Ontwerp verleend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels