nieuws

CVK: demonstraties kalkzandsteen

bouwbreed

Het leuke van beurzen is dat er altijd wel iets te zien of te beleven valt. Zo geeft het CVK praktijkdemonstraties van het verwerken van kalkzandstenen. Een groot gedeelte van de stand zal als zogenoemd demo-paviljoen worden ingericht. Het is ook op deze plek waar dagelijks praktijkdemonstraties van de bouw van scheidingswanden, binnenspouwbladen en ankerloze spouwmuren zullen worden gegeven. Met behulp van een kleine bouwkraan zullen de kalkzandstenen worden verwerkt. Eveneens staan presentaties op het programma van aansluitdetails, dilataties, gevelstenen en veilingblokken.

Bij de toepassing van kalkzandsteen wordt steeds meer van lijmblokken en elementen gebruik gemaakt. Om de verwerking verder te optimaliseren heeft CVK een lijmset bestaande uit een lijmbak en lijmschep ontwikkeld. De CVK-lijmbak is vervaardigd uit een hoogwaardig kunstof en zestig procent lichter dan bestaande alternatieven. Tijdens de beurs zullen er demonstraties plaatshebben van de verlijming van kalkzandsteen met behulp van dit nieuwe lijmgereedschap.

Reageer op dit artikel