nieuws

Contract over aanleg Floriade 2002 getekend

bouwbreed

De Stichting Floriade 2002, tuinarchitect Niek Rozen, Heidemij Advies BV en Vermeer Grond en Wegen BV hebben dinsdag een contract getekend over de aanleg van het Floriade-terrein. Het terrein komt in de Haarlemmermeer. De totale aanlegkosten van het po bedragen f. 65 miljoen. Het contract regelt de samenwerking tussen de betrokken partijen op het gebied van het ontwerp, de voorbereiding, de directievoering en de aanleg van het Floriadepark.

Roozen, als landschapsarchitect gevestigd in Weesp, wordt hoofdarchitect van de Floriade. Hij bepaald daarmee het aanzien van de Floriade. Het masterplan dat door zijn bureau is opgesteld wordt uitgewerkt in ontwerpen voor de verschillende onderdelen van de tentoonstelling. De kosten hiervan bedragen circa f. 4 miljoen.

“Het ingenieursbureau Heidemij Advies uit Hoofddorp draagt zorg voor de projectcoordinatie, toetst de technische uitvoerbaarheid van de plannen en bereidt de feitelijke uitvoering voor”, aldus een toelichting van de stichting Internationale Tuinbouwtentoonstelling Floriade 2002. Hiermee is een bedrag van f. 5 miljoen gemoeid.

Voor een bedrag van f. 56 miljoen is Vermeer Grond en Wegen uit Cruquius verantwoordelijk voor de uitvoering en het onderhoud van de totale terreininrichting. De bedrijven werken nauw samen bij de werkzaamheden. In het Haarlemmermeerse Bos is inmiddels begonnen met de uitvoering van de eerste fase van de plannen. In het Meerbos begint binnenkort het graven van de waterpartijen en de aanplant van de eerste bomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels