nieuws

Bouw Goutum-Noord van start

bouwbreed Premium

De gemeente Leeuwarden investeert in totaal f. 10,3 miljoen in het bouwrijp maken van de eerste vier deelgebieden van Goutum-Noord waarmee binnenkort een begin wordt gemaakt.

In totaal zullen op deze locatie 450 woningen verrijzen. Nu de juridische procedure voor de Raad van State is afgerond, wil de gemeente vaart maken met het plan.

Op stapel staat onder andere de realisatie van een ontsluitingsweg ten oosten van de Wirdumervaart. De ontwikkeling van het gebied heeft een paar jaar vertraging opgelopen vanwege allerlei bezwaarprocedures. De Raad van State heeft alle bezwaren verworpen.

Het eerste po dat van start gaat is dat van de makelaars Hellema en Boomsma uit Leeuwarden. Samen met bouwbedrijf Lont uit St. Annaparochie wordt nog dit jaar begonnen met de bouw van twaalf milieuvriendelijke woningen.

Reageer op dit artikel