nieuws

Alternatief voor bekistingsolie op basis van water

bouwbreed

Het ziet eruit als olie, maar bestaat grotendeels uit water. Het heet ‘Kleen Kote’ en werd tijdens World of Concrete geintroduceerd als een nieuw, milieuvriendelijk middel ter vervanging van bekistingsolie. Het produkt bestaat uit dierlijk vet, een emulgator en een remmer, die met het cement reageert en daardoor hechting aan de bekisting voorkomt.

Volgens de leverancier is Kleen Kote ook te gebruiken voor de bescherming van materieel in de beton- en asfaltindustrie. Het bevat een anti-roestmiddel om corrosie te voorkomen. Een variant is Kleen Krete, om reeds verharde betonresten te verwijderen. De leverancier van de twee produkten, PCS Corp. te 602 S. Main Street, Algonquin, Illinois, USA, zoekt distributeurs voor de export.

Reageer op dit artikel