nieuws

Adviesraad: Nederland laat Europees geld voor natuur onbenut

bouwbreed

De Nederlandse overheid laat Europees geld dat beschikbaar is voor ontwikkeling en behoud van natuur liggen. De regering zou de Brusselse geldbronnen meer en beter moeten aanboren voor het beheer van het landschap. Dat stelt de Raad voor het Natuurbeheer in een advies dat voorzitter Vonhoff aan minister Van Aartsen heeft aangeboden.

Volgens de adviesraad bieden de Brusselse geldpotten voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid en voor de steun aan zogeheten achtergebleven regio’s veel ruimte voor extra maatregelen om natuur en landschap te beschermen. De adviseurs willen met hun opmerkingen tegengas geven in de discussie over het sterk betwijfelde nut van die fondsen. Met name uit VVD-kring klinkt geregeld kritiek op Brussel omdat Nederland ten opzichte van andere lidstaten minder van de steun profiteert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels