nieuws

Niels Torp mag Noors ziekenhuis ontwerpen

bouwbreed

Het ontwerp voor het nieuw te bouwen academisch ziekenhuis in het Noorse Trondheim wordt geleverd door het bureau van Niels Torp, de tekenaar van de olympische schaatshal in Hamar. Het bureau verwierf de opdracht in samenwerking met de Deense Health Care-divisie van raadgevingsfirma Ernst en Young en had daarbij concurrentie van vijf andere geprekwalificeerde inschrijvers.

Het voorstel van deze twee partners voldoet het best aan het eisenpakket van de opdrachtgevers, die streven naar een ziekenhuisconcept, waarin het welbevinden van de individuele patient absolute voorrang moet krijgen. Het ontwerp voorziet hierin via een vergaande organisatorische en architectonische verzelfstandiging van de diverse hospitaalafdelingen.

Een belangrijke eis is verder dat het bestaande ziekenhuis volledig in bedrijf moet blijven tijdens de nieuwbouw, ondanks dat deze wordt gerealiseerd op dezelfde locatie. De kosten van het po komen naar schatting op ongeveer twee miljard kronen ( f. 500 miljoen) bij een gefaseerde oplevering, waarvan de laatste in 2010 is gepland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels