nieuws

Referendum over aan te leggen megapark in Heerenveen

bouwbreed

De komst van een megapark bij Heerenveen levert geen schade op voor het milieu. Dat blijkt uit een milieu-effect rapportage van de gemeente Heerenveen en de provincie Friesland. De mer is de basis voor het ontwerp-bestemmingsplan.

De provincie Friesland is de aanjager van het megapark-plan, dat zich specifiek richt op de vestiging van (buitenlandse) investeerders. De kosten van aanleg van het industrieterrein bedragen ruim f. 70 miljoen; aan de EG wordt een bijdrage van f. 28 miljoen gevraagd. De te vestigen bedrijven in het megapark zouden werk moeten bieden aan 2000 tot 3000 personen.

Via een referendum zullen inwoners van Heerenveen zich op woensdag 21 juni ke uitspreken over de definitieve aanleg van het 300 hectare grote industriepark tussen Heerenveen en Joure. De gemeente Heerenveen wil de aanleg van het megapark doorzetten maar biedt de bevolking via het referendum een laatste mogelijkheid om hiertegen in het geweer te komen. Wanneer meer dan de helft van de stemmen tegen het park is, neemt de gemeenteraad het plan in heroverweging.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels