nieuws

Taakgestraften gaan Utrechtse forten opknappen

bouwbreed Premium

Mensen met een taakstraf gaan de Utrechtse forten opknappen. De gemeente en de reclassering tekenen daarvoor vandaag een overeenkomst waarbij het mes aan twee kanten snijdt. De reclassering is naarstig op zoek naar grote poen om uitvoering te geven aan de politieke wens dat er meer werkstraffen worden opgelegd. De Utrechtse fortenstichting zit met een onderhoudsprobleem.

Op Utrechts grondgebied liggen tien forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Die dreigen in verval te raken nu deze militaire verdedigingslinie, waarvan de bouw in de negentiende eeuw begon, lang en breed is achterhaald. Het is de bedoeling dat er elk jaar dertig tot vijftig alternatief gestraften opknapklusjes aan de forten gaan verrichten. De eerste zes zijn inmiddels aan de slag op fort De Bilt.

Reageer op dit artikel