nieuws

Starke Diekstra komt in handen van Heidemij

bouwbreed Premium

Grabowsky en Poort, onderdeel van Heidemij, gaat Starke Diekstra Holding overnemen. Er ontstaat een hoogwaardig adviesbureau voor de bouwnijverheid met een omzet van f. 120 miljoen.

Professor Hans de Jonge, voorzitter van de directie van Starke Diekstra Holding, had al eerder in deze krant aangegeven dat hij bezig was met de voorbereiding van een fusie/verkoop. “Het bedrijf waarmee we in gesprek zijn, beschikt niet over een zelfstandig projectmanagementbureau”, zei hij daags nadat hij onder dreiging van een kort geding KPMG Management Consulting van zich af wist te houden. KPMG had het gemunt op alle mensen van de business unit management consultancy.

Beiden directies verwachten dat de nieuwe combinatie “in kan spelen op de groeiende behoefte bij opdrachtgevers in de bouw- en huisvestingsmarkt aan een compleet, geintegreerd pakket aan diensten”. Voor Starke Diekstra betekent de aansluiting bij Grabowsky en Poort (G en P) dat men via een achterdeur toch kan gaan internationaliseren. G en P is via het eigen en via het Heidemij-netwerk actief in een groot aantal landen. De directierel eind 1994 en begin 1995 ging over de expansie die eigenaar Frans Diekstra, hij overleed eerder dit jaar, voor ogen stond.

Voor G en P is dit de tweede aankoop dit jaar. Eerder wist men Gedas in Belgie in te lijven.

Reageer op dit artikel