nieuws

Schoorsteenrotor draait in olie

bouwbreed Premium

Tilmar heeft een nieuwe door de wind aangedreven schoorsteenventilator op de markt gebracht, die op bijna elke schoorsteen past. Het betreft de Aspirotor, waarvan het rotatiemechanisme niet vervuilt, omdat dit opgesloten zit in een gesloten oliebad. Daardoor is de rotor te plaatsen op elke schoorsteen, ongeacht de brandstof die wordt gebruikt.

Ook op die schoorsteen, waarin het verbeteren van de trek is gewenst. De rotor is bestand tegen temperaturen tot 200 gr. C. De kap is uit een stuk gemaakt van roestvaststaal 304, waardoor een uitgebalanseerde draaibeweging van de kap is verzekerd. Alle overige onderdelen van de ventilator zijn gemaakt van Roestvaststaal 316. Van de Aspirotor van Tilmar BV te Aalden-Meppen zijn twee typen. Type 150 voor kanalen met een binnendiameter van 115-180 mm en type 200 voor kanalen van 175-235 mm.

Reageer op dit artikel