nieuws

Provincie moet opheldering geven over rol Aqua Terra NV

bouwbreed

De provincie Limburg moet van Unie 55+ opheldering geven over de rol van Aqua Terra NV in het aan- en doorverkopen van Maasplassen, campings en landbouwgronden.

In 1986 kocht de onderneming van de provincie 3000 hectare, die als gevolg van ontgrondingsactiviteiten tot plassen met aangrenzende recreatiegebieden waren ingericht. De prijs bedroeg totaal f. 6,5 miljoen.

Inmiddels heeft Aqua Terra NV weer terreinen doorverkocht. Unie 55+ wil weten om hoeveel van de 3000 hectare het daarbij gaat en tegen welke prijs die verkopen plaatsvonden. Ook moet de provincie aangeven hoe groot het vermogen van de NV nu is, wie daarin de aandeelhouders zijn en in welke verhouding van aandelen.

In vragen aan gedeputeerde staten dringt Unie 55+ er verder op aan duidelijk te maken welke precies de reden was om destijds te kiezen voor verkoop aan Aqua Terra.

Reageer op dit artikel