nieuws

Kamervragen SP over rijksambtenaren in PSV-stadion

bouwbreed Premium

Het SP-Kamerlid Poppe heeft de ministers van VROM en Verkeer en Waterstaat gevraagd om opheldering over het ‘feteren’ van een aantal hoge ambtenaren van beide ministers in een gratis business-seat van Eindhovens trots, de voetbalclub PSV.

Op uitnodiging van de gemeente Eindhoven zouden onder meer de hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Noord-Brabant, ir. L. de Borst, en de inspecteur Zeeland, Noord-Brabant en Limburg van de Rijksplanologische Dienst, drs. J.J.P.M. Thonissen, onder het genot van een hapje en een drankje, PSV hebben ke zien verliezen van Sparta.

Poppe wil weten of de gemeente zich met haar actie schuldig heeft gemaakt aan een onaanvaardbare vorm van beinvloeding van rijksambtenaren. Ook wil de SP-er weten of er gedragsregels zijn, en of beide ambtenaren die hebben overschreden.

Een woordvoerder van Eindhoven laat weten dat beide ambtenaren inderdaad de wedstrijd hebben bijgewoond, in een door PSV gratis aan de gemeente ter beschikking gestelde bussiness-seat in het PSV-stadion.

Reageer op dit artikel