nieuws

Fusie waterschappen West-Overijssel

bouwbreed

In West-Overijssel komt een ‘all-in’ waterschap. Dat is het gevolg van de fusie per 1 januari 1997 van Zuiveringschap West-Overijssel met de waterschappen Benoorden de Dedemsvaart, Bezuiden de Vecht, De Noorder Vechtdijken, Salland en IJsseldelta.

Het nieuwe waterschap voert het kwantiteit- en kwaliteitwaterbeheer in een gebied van 122.000 hectare. Omdat het huidige werkgebied van ZWO groter is dan dat van de waterschappen, blijft het werkgebied voor kwaliteitwaterbeheer voorlopig groter tot ook in de resterende gebieden all-in waterschappen gevormd zijn.

Het nieuwe Waterschap Cluster IJsselland wordt gevestigd in Zwolle. De 370 werknemers van de fusiepartners komen in dienst bij het nieuwe schap. Het waterschap krijgt ook het beheer over een aantal dijkversterkingswerken in het Westen van Overijssel.

Reageer op dit artikel