nieuws

Wax-behandeling maakt geimpregneerd hout waterwerend

bouwbreed Premium

Foreco uit Dalfsen heeft ‘Waxed Wood’ geintroduceerd, verduurzaamd hout dat ook waterwerend is. Waxed wood is op de gebruikelijke wijze onder vacuum en druk verduurzaamd, maar tegelijk met de impregnering is een wax-emulsie diep in het hout gebracht. Na de fixatie van de impregnering blijft de waterwerende wax in het hout achter.

Het zo geimpregneerde hout neemt zeer weinig vocht op, doordat de waterwerende wax de porien afsluit tegen wateropname. Het gebruikelijke effect van krimpen en zwellen is volgens het bedrijf tachtig procent minder dan bij traditioneel verduurzaamd hout. Het hout heeft dan ook minder last van verwering, scheurvorming en trekken. Bovendien beschermt de wax tegen waterdoorslag bij gemonteerde rabatdelen.

Waxed wood onderscheidt zich zichtbaar van andere houtprodukten doordat het water er in druppels afrolt. Dit effect neemt langzaam af en is na enkele jaren niet meer zichtbaar. De waterwerende werking blijft echter wel aanwezig.

Reageer op dit artikel