nieuws

Voormolen bouwt waterwinstation in Flevoland

bouwbreed Premium

Op de locatie Harderbroek in Zeewolde wordt aanstaande vrijdag begonnen met de bouw van een waterwinstation voor NV Flevolandse Drinkwater Maatschappij (FDM). De uitvoering van het – 30 miljoen kostende complex is in handen van Voormolen Bouw BV uit Rotterdam.

Het waterwinstation is nodig om te ke voorzien in de stijgende behoefte aan drinkwater in Oostelijk- en Zuidelijk-Flevoland, veroorzaakt door de snelle groei van het inwonertal in Almere. Gelijktijdig met de nieuwbouw worden leidingen aangelegd voor transport van drinkwater naar Almere.

De FDM heeft voor het nieuwe complex een vergunning voor de onttrekking van vijf miljoen kubieke meter grondwater per jaar. Bij het ontwerp is rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding van deze capaciteit tot negen miljoen kubieke meter te winnen grondwater per jaar. Het spoelwater zal met behulp van filters worden gezuiverd en hergebruikt. De oplevering van het station is gepland in de tweede helft van 1997.

Reageer op dit artikel