nieuws

Verbouw Entrepot Rotterdam van start

bouwbreed

Mabon en Volker Bouwmaatschappij zijn de verbouw begonnen van het Entrepot pakhuis op de Kop van Zuid in Rotterdam. Het wordt een complex met appartementen, kantoren en een exotische markt.

Het oude pakhuis uit 1876 aan de Rotterdamse Entrepothaven moet het paradepaardje worden van de Kop van Zuid. Er komen 107 luxe appartementen, bijna 2500 m2 kantoorruimte, grote terrassen op de oude laadperrons, een exotische ‘superstore’ en een uitheemse markt met festivalruimte. Het uiterlijk van het pakhuis blijft grotendeels intact.

Met het po is een bedrag gemoeid van circa f. 50 miljoen. Naar verwachting zal de verbouw anderhalf jaar in beslag nemen.

De grote exotische markt van allochtone ondernemers op de begane grond van het pakhuis doet denken aan de weinig succesvolle IJ-markt in Amsterdam, maar in Rotterdam zal het anders gaan, zo verzekert woordvoerder R. de Jong van poontwikkelaar Mabon. “In Amsterdam ging het om het bevorderen van de werkgelegenheid onder kleine allochtone starters. Hier komen alleen ondernemers met aantoonbare ervaring, die een contract aangaan voor vijf jaar.” In de kelders en op de laadperrons komen grote horecazaken. Per jaar zullen minimaal twaalf festivals in en rond het pakhuis plaatsvinden.

Van de 107 appartementen en ‘lofts’ zijn er nu 70 verkocht. De lofts bestaan uit een groot vertrek van meer dan honderd vierkante meter met de badkamer, toilet en wasruimte in een afgesloten unit van metalen sandwichpanelen. Daaraan is ook de open keuken gekoppeld. Architect Bakema heeft een standaardindeling gemaakt, maar de kopers mogen ook zelf in overleg een eigen indeling bepalen; het eerste uur van overleg is voor rekening van de poontwikkelaar.

Reageer op dit artikel