nieuws

Treintijden langs snelweg

bouwbreed Premium

Automobilisten die op het Limburgse gedeelte van de A2 richting Randstad rijden, ke vanaf 1 maart bij de afslag Urmond zien hoe laat ze zouden aankomen als ze de trein hadden genomen. Rijkswaterstaat plaatst bij de afrit namelijk een elektronisch bord met steeds de eerstvolgende vertrektijd van de trein vanaf station Sittard en de aankomsttijden in Utrecht en Den Haag.

Rijkswaterstaat hoopt zo meer reizigers in de trein te lokken. Dat meldt het personeelsblad van het ministerie van Verkeer en Waterstaat donderdag. Volgens woordvoerder F. Lavell van Rijkswaterstaat Limburg is het bord vooral bedoeld voor automobilisten die geregeld vanuit het zuiden naar de Randstad rijden en dus vaak in de file staan bij onder meer Eindhoven. De vertrektijden op het elektronische paneel zijn zo uitgekozen dat de bestuurders nog tijdig ke arriveren op het parkeerterrein bij Sittard CS.

Reageer op dit artikel