nieuws

Schildersprijs voor Groninger Museum

bouwbreed

De Nationale Schildersprijs 1995 is gewonnen door het Groninger Museum. Dit ontwerp van Allessandro Mendini werd gekozen uit negen genomineerde objecten, omdat “de filosofie die ten grondslag ligt aan het kleurgebruik in dit museum, absoluut fascinerend is”. De kleuren van wanden en plafonds vormen volgens de jury een verrassend samenspel met de tentoongestelde kunst. “De vaak onverwachte kleurencombinaties wekken de nieuwsgierigheid van de toeschouwers en dwingen ze als het ware alles te willen zien. In een woord: schitterend”, aldus het juryrapport.

Het schilderwerk in het museum is uitgevoerd door Schilders De Vries uit Groningen.

Er was een eervolle vermelding voor de RK Kerk Heilige Willibrord in Oldemarkt. Voor het schilderwerk in dit monument waren schildersbedrijf Gerard Kranendonk en architect W.H. Jansen van het bisdom Utrecht verantwoordelijk.

Reageer op dit artikel