nieuws

Maatregelen rond gevaarlijke sneltram

bouwbreed Premium

Hekwerken tussen de verkeersweg en de rails, het aanpassen van verkeerslichten en rijbanen zijn enkele van de maatregelen die worden genomen om de sneltram Amsterdam – Amstelveen veiliger te maken.

Dit is maandag bekend geworden. De maatregelen kosten volgens deelraadsvoorzitter J. Pluim minstens f. 10 miljoen gulden. De Amsterdamse wethouders G. ter Horst en E. Bakker zouden al hun medewerking hebben toegezegd bij het betalen.

Maatregelen om de Amstelveenlijn te beveiligen zaten al langer in de pen, maar de uitvoering kwam in een stroomversnelling nadat op 25 oktober de 15-jarige scholiere Dorien van de Brom om het leven kwam. Zij was dit jaar de vierde dode door een ongeval waarbij de sneltram betrokken was.

Een deel van de maatregelen uit het plan van aanpak zijn nu al in uitvoering. Dat geldt bijvoorbeeld voor het vervangen van de beschaafde piepers op de kruisingen door luid rinkelende bellen, het plaatsen van borden die waarschuwen voor het naderen van een tweede tram uit de tegenovergestelde richting en het verlagen van de snelheid van de tram naar maximaal 40 kilometer per uur op de vier grootste kruisingen. Binnen een half jaar past de deelraad de verkeerslichten aan.

Reageer op dit artikel