nieuws

Leeuwarder hof wordt stadslogement

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Bleeker uit Bolsward verbouwt momenteel het voormalige stadhuis ‘Het Stadhouderlijk Hof’ in Leeuwarden tot een stadslogement. De verbouwing vindt plaats in opdracht van de Stichting Kultuur en Toerisme in Friesland. Sinds 1994 realiseerde deze stichting een tweetal stadslogementen in Bolsward en Harlingen. Zij wil echter in alle elf Friese steden, liefst in een monumentaal pand, een stadslogement realiseren.

Op de zolderverdieping van het vier verdiepingen tellende complex komen negen stadslogementen. De eerste verdieping voorziet Bleeker van een twaalftal luxe hotelsuites, waarvan vier als bruidssuite ke fungeren. De overige verdiepingen worden ingericht voor vergaderingen, seminars, diners of lunchen.

De bestaande trouw- en ontvangstzaal worden in de oude glorie hersteld. Aan de achterzijde van het pand komt, aangrenzend, een glazen serre. Tenslotte zullen de gewelven van het pand plaats bieden aan een eetgelegenheid. Met de verbouw naar een ontwerp van Adema Architecten uit Dokkum is een bedrag van f. 7 miljoen gemoeid. Medio mei 1996 moet het stadslogement gereed komen.

Reageer op dit artikel