nieuws

JCB 803LR speciaal voor onderhoud van sloten

bouwbreed Premium

Met name voor het onderhoud van sloten heeft JCB Hydrapower de JCB ontwikkeld Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe 803LR-uitvoering is de lage gronddruk van de machine die slechts 0,18 kg/cm2 bedraagt. Daarnaast heeft de machine een vlucht van vijf meter en een waaddiepte van 750 mm. Met deze kwalificaties is de machine bij uitstek geschikt voor de weke bodem die slootkanten kenmerkt. Bovendien wordt de schade die wordt toegebracht aan slootkantbegroeiingen tot een minimum beperkt.

Inzet

Door zijn lage bedrijfsgewicht en compacte afmetingen kan de 803LR tussen dicht op elkaar staande bomen of constructies heen werken of zelfs met behulp van een kraan in de sloot geplaatst worden. Het waadvermogen is groot dankzij zijn trekkracht van 2.800 kgf.

Naast het slootonderhoud kan de mini-graafmachine tevens ingezet worden bij aanleg, onderhoud of restauratie van kleine wegen: als graafmachine met een sterke nivelleerfunctie.

Werktuigen

Een op de graafarm aangebrachte hydrauliekaansluiting beschikt over zowel druk- als volumeregeling zodat de machinist veilig met de JCB hydrowerktuigen kan werken. Deze serie werktuigen omvat o.m. een dompelpomp met een maximum debiet van 800 liter per minuut bij een opvoerhoogte van 3 meter, handbreekhamers en schijfsnijders.

Reageer op dit artikel