nieuws

Grote herinrichting vliegbasis Eindhoven kost f. 165 miljoen

bouwbreed

Op de militaire vliegbasis Eindhoven is een begin gemaakt met een grootschalige herinrichting. Daarmee is de komende vier tot vijf jaar een bedrag gemoeid van ongeveer f. 165 miljoen. Een van de redenen is dat de gemeente Eindhoven een groot deel van de vroegere vliegbasis gaat gebruiken voor een stadsuitbreiding. De luchtmacht krijgt in ruil daarvoor een ander stuk grond. Daar komt een groot platform met een oppervlak van bijna 55.000 m2 en een hangar met een hoogte van 27 meter. Bovendien bouwt Defensie er een aantal andere accommodaties, zoals afhandelingsgebouwen voor passagiers en vracht.

In het kader van de herinrichting wordt ook een grote hoeveelheid met brandstof vervuilde grond opgeruimd en schoongemaakt.

Reageer op dit artikel