nieuws

Dongeradiel staat open voor nieuwe invulling kustdorp

bouwbreed Premium

Het plan voor de bouw van een vikingdorp aan de Friese kust mag dan van de baan zijn, de gemeente Dongeradiel wil toch bekijken of met andere invulling een nieuw dorp kan worden gerealiseerd. Pobureau Lehm en Partner BFB uit Bremen presenteerde woningbouwplan Vikingborh een half jaar geleden. Het plan was om op negen hectare aan de Wadkust tussen Nes en Wierum een compleet dorp met tachtig luxe vikingwoningen op vier woonterpen te realiseren. Verder waren er een gebouw tegen de zeedijk en een pier gepland en zou gebruik worden gemaakt van warmtekrachtkoppeling.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradiel besloten uiteindelijk van het plan af te zien, mede door de weerstand onder de bevolking. Het po zou het weidse karakter van de gemeente te veel aantasten. De gemeente liet doorschemeren open te staan voor nieuwe, exclusieve poen omdat het provinciale streekplan de bouw van gangbare woningen grotendeels op slot heeft gezet.

Reageer op dit artikel