nieuws

Bayer breidt sterk uit in polymeren

bouwbreed Premium

Het Duitse chemieconcern Bayer gaat sterk uitbreiden op het gebied van polymeren, kunststoffen voor de auto- en verpakkingsindustrie en de bouwsector. Dat betekent verscherpte concurrentie voor DSM. Zowel voor 1995 als 1996 heeft het concern een kleine 600 miljoen mark voor deze investeringen gereserveerd, 17 procent van de totale investeringen, aldus topman Manfred Schneider dinsdag bij een toelichting op de cijfers over de eerste negen maanden.

Bayer is met het eveneens Duitse BASF in een nek-aan-nek-race verwikkeld voor de overname van de activiteiten die Monsanto ontplooit op het gebied van het polymeer ABS. Een dezer dagen verwacht Bayer de uitslag. In Nederland is DSM een producent van deze kunststof. Naast ABS wil Bayer ook investeren in schuimrubber en polycarbonaat.

Reageer op dit artikel