nieuws

Zeelandbrug wordt zaterdagochtend twee uur afgesloten

bouwbreed Premium

De Zeelandbrug is zaterdagochtend van negen tot elf uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wegwerkers markeren dan opnieuw de midden-as van het wegdek op de brug. Een te hoge luchtvochtigheid deed twee eerdere nachtelijke pogingen mislukken. Daarom heeft de provincie Zeeland nu besloten het werk overdag uit te voeren. Dan is de luchtvochtigheid over het algemeen minder groot.

Komend najaar wordt de Zeelandbrug nog eens drie nachten een uur lang gesloten voor gemotoriseerd vervoer. Die tijd is nodig voor aanpassingen aan de metalen verbindingen tussen de betonelementen, de zogeheten dwarskrachtdeuvels. De brug moet onbelast zijn om dit onderdeel van het schokbrekerssysteem op de juiste hoogte te ke afstellen. De stremming is in de nacht van maandag op dinsdag op 30/31 oktober, 13/14 november en 20/21 november, van 23.20 tot 00.30 uur. Op toeleidende wegen en opritten wordt het verkeer verwezen naar de alternatieve route over de stormvloedkering in de Oosterschelde.

Reageer op dit artikel