nieuws

Wao-alternatief verzekeraars zet bedrijfsvereniging buiten spel

bouwbreed

Als het aan het Verbond van Verzekeraars ligt is er op termijn geen plaats meer voor bedrijfsverenigingen bij de verzekering van arbeidsongeschiktheid. De verzekeraars willen de eerste vier jaar van ziekte- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen volledig privatiseren. Voor de periode daarna ke werkgevers bovenop een collectief gefinancierde basisuitkering (vergelijkbaar met de huidige aaw) een aanvullende particuliere verzekering afsluiten.

In een donderdag gepresenteerd plan neemt het Verbond van Verzekeraars afstand van de overheidsvoornemens op het gebied van de verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. De regering wil de huidige wao en aaw samenvoegen en werkgevers de premie laten betalen (nu zijn dat werknemers).

Reageer op dit artikel